Finalitza la primera fase de la campanya de promociĆ³ de Sant Miquel - Eurofruit
23 Maig 2012

La fira agrària tindrà lloc, juntament amb el saló internacional Eurofruit, del 27 al 30 de setembre a Lleida

 

Fira de Lleida tancarà el proper 31 de maig la primera fase de la campanya promocional de la Fira Agrària de Sant Miquel i d'Eurofruit, adreçada a les empreses ja presents en l’anterior edició i que volen tornar a exposar en l’edició d’enguany. A partir de l’1 de juny l’organització centrarà el seu esforç en la captació de nous expositors a través d’una campanya de promoció que es desenvoluparà tant a l’Estat espanyol com en els països geogràficament més propers (França, Portugal, Itàlia i el Marroc).

 

La 58a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 27a edició d'Eurofruit (Saló Internacional del Sector de la Fruita) tindran lloc en el recinte firal de Lleida del 27 al 30 de setembre amb la presència de més de 300 expositors i la previsió d’assolir els 190.000 visitants. La manifestació firal mantindrà el model actual de 4 dies de durada, ja que és el que més s’adapta a les preferències majoritàries dels expositors.

 

Imatge de Sant Miquel

La imatge promocional de l’edició d’enguany segueix la línia d’edicions anteriors amb una sèrie d’elements relacionats amb el món agrari (un tractor amb un remolc que representa una fruita i unes fulles d’arbre). No obstant, si en les edicions precedents el dibuix tenia una textura metàl·lica (2010) o de pell de poma (2011), en l’edició d’aquest any presenta una textura també vegetal, però en aquest cas de pell de préssec, una de les fruites emblemàtiques —juntament amb la poma, pera, nectarina, etc.— de les comarques lleidatanes.

Cartell de la Fira de Sant Miquel - Eurofruit per descarregar (PDF).

 

La il·lustració incideix en elements tradicionals relacionats amb l’agricultura i amb la Fira de Sant Miquel i Eurofruit però també en el factor de la modernitat (la tecnologia com element dinamitzador del sector). Així, la poma, el tractor, i les fulles estan construïts a partir d'engranatges mecànics. El disseny presenta una imatge tridimensional que relaciona elements de la natura amb la tecnologia, donant al conjunt un aire de modernitat.

 

A banda de l’àrea d’exposició, el certamen serà el marc d’un interessant programa d’activitats paral·leles (jornades tècniques, reunions professionals, exposicions i demostracions), així com de la convocatòria de quatre guardons ja consolidats com el Premi del Llibre Agrari, dotat amb 6.000 €, i el Premi a la Innovació de Màquines Agrícoles, Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles i Concurs d’Innovacions en el Sector Fructícola, dotats globalment amb 4.500 euros.

 

Els sectors presents en el saló

La Fira de Sant Miquel oferirà una àmplia exposició relacionada amb la maquinària agrícola (equips de sembra i plantació, equips per a la manipulació i el trasllat de productes agrícoles, equips per treballar el sòl, maquinària pesant, màquines i equips forestals, màquines per a l’aplicació d’adobs i tractaments fertilitzants i fitosanitaris, màquines per a la recol·lecció , tractors i recanvis); amb els equips i serveis per a l’agricultura (adobs, productes químics i naturals, equips per a reg, gestió de residus, revistes tècniques i editorials, mitjans de comunicació, serveis a l’agricultura i organismes de promoció, transport i automoció i eines); amb els equips i serveis per a la ramaderia (equips per a granges, equips de neteja i desinfecció ramadera, gàbies, gestió i tractament de residus ramaders, instal·lacions i naus per a la ramaderia, nutrició animal, màquines, equips i instal·lacions per a pinsos i nutrició animal, veterinària i sanitat ramadera, remolcs, tanques i accessoris); i amb altres serveis a l’agricultura relacionats (accessoris, productes agroalimentaris i derivats, serveis financers i assegurances).

 

De la seva banda, Eurofruit inclourà una variada mostra relacionada amb els adobs, productes químics i naturals; la fruita fresca; les màquines per al tractament i la recol·lecció de l’arbre fruiter; els sistemes de conservació i fred industrial; la transformació, classificació, envasat, etiquetatge i embalatge; els planteristes, llavors i accessoris; els serveis i organismes de promoció; les revistes tècniques i editorials, i la comercialització de fruita fresca

 

Cal recordar que les anteriors edicions de Fira de Sant Miquel i Eurofruit van aplegar 190.000 visitants i 349 expositors directes distribuïts en una superfície neta d’exposició de 26.500 m². A més, el programa d’actes paral·lels va aplegar 75 activitats entre jornades tècniques, reunions professionals, exposicions, tastos i demostracions.